Hoe en in welke gevallen moeten archieven worden vernietigd?

Of u nu het hoofd bent van een groot bedrijf, een arts, hr, een automonteur of zelfs een particulier, de veilige vernietiging van vertrouwelijke papieren is een voorzorgsprincipe dat in acht moet worden genomen. Afvalcontainers doorzoeken blijft de belangrijkste bron van informatie voor identiteitsdieven, bedrijfsspionnen en hackers. De vernietiging van uw archieven en vertrouwelijke papieren is daarom een cruciale voorwaarde voor uw veiligheid. Verwaarloos het niet. Naast deze fundamentele veiligheidsredenen kunt u door de vernietiging van uw archieven en andere professionele documenten opslagruimte besparen. Wordt de wettelijke termijn voor het bewaren van uw archieven gerespecteerd? Bewaar ze dan niet onnodig.

Is een professionele papiervernietiger een goede oplossing?

Afhankelijk van de hoeveelheid zakelijke papieren en hoe vaak u ze moet versnipperen, kan een professionele papiervernietiger een goede investering zijn voor uw bedrijf. Het gebruik van een dergelijke machine kan echter niet worden geïmproviseerd. Dit houdt in dat uw personeel (of een speciaal persoon) wordt opgeleid in de werking ervan en dat er een strategie wordt opgesteld voor de recyclage van het geproduceerde afval.

Kan ik de vernietiging van mijn vertrouwelijke archieven uitbesteden?

Ja, of u nu een particulier bent of een bedrijf, u kunt een beroep doen op een professioneel archiefbeheerbedrijf zoals Archives Conseil. Wij vernietigen uw vertrouwelijke documenten op een veilige en professionele manier.

Wat is de procedure voor de vernietiging van vertrouwelijke papieren?

  • Voorafgaand aan de vernietiging voorzien wij u van inzamelapparatuur, zoals verzegelde rolcontainers of beveiligde sorteerconsoles.
  • Zodra deze inzamelcontainers vol zijn (of volgens het afgesproken tijdschema), plannen wij een ophaling en vervoeren onze chauffeurs de te vernietigen vertrouwelijke documenten naar ons verwerkingscentrum.
  • Wanneer de documenten bij ons zijn, versnipperen, comprimeren en recycleren wij ze volgens de europese recyclagenormen, maar alleen met toestemming van de klant.
  • Waren uw te vernietigen vertrouwelijke documenten al bij ons opgeslagen? Wij vernietigen ze volgens dezelfde procedure zodra de wettelijke bewaartermijn is verstreken.
  • Aan het einde van het proces ontvangt u een certificaat van archiefvernietiging. Dit document bevestigt dat uw vertrouwelijke documenten zijn vernietigd in overeenstemming met de gdpr en andere toepasselijke normen.

Onze prijzen voor de vernietiging van uw archieven zijn afhankelijk van de frequentie van uw aanvraag (eenmalig of herhaaldelijk) en het volume van de te vernietigen vertrouwelijke archieven. Neem contact met ons op voor de prijs van de vernietiging van documenten, of u nu een professional bent of een particulier.

Profiteer van ons advies over veilige archiefvernietiging

Wilt u meer advies, tips en trucs voor de vernietiging van uw vertrouwelijke bedrijfs- of privépapieren, of wilt u meer informatie over het uitbesteden van deze vernietiging en over onze tarieven? Wij staan tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Menu